Voordelen van online bellen als telefonie oplossing voor bedrijven

Voordelen van online bellen als telefonie oplossing voor bedrijven

Telefooncommunicatie is een dienst die voortdurend evolueert. Nu telefoonmaatschappijen van plan zijn hun vaste diensten uit te faseren, is het nog nooit zo zinvol geweest om over te stappen op online telefonie als nu. Hieronder staan acht manieren waarop online telefonie je bedrijf ten goede kan komen.

Wat is IP-telefonie?

IP (Internet Protocol) telefonie gebruikt datapakketten om e-mails, faxen en vocale communicatie, maar ook andere vormen van communicatie, naar een ontvangende partij te sturen. Vroeger werden faxen en telefoongesprekken verzonden via circuitverbindingen op een openbaar telefoonnet.

Je hebt misschien gehoord van VoIP en SIP, maar er is een verschil tussen de twee. SIP (Session Initiation Protocol) helpt bij de besturing van berichten-, video- en spraaktoepassingen. VoIP (Voice over Internet Protocol) verwijst naar elk telefoongesprek dat via het internet gevoerd wordt en niet via traditionele telefoonlijnen. In plaats van het openbare telefoonnet te gebruiken, verzendt VoIP gegevenspakketten door gebruik te maken van dataverbindingen. Tip: online bellen software

Voordelen van online telefonie

1. Kosten

Als je via een traditionele telefoonlijn belt, brengt de telefoonmaatschappij kosten in rekening voor elke minuut gesprekstijd. Bij bedrijven loopt dat op, want er kunnen honderden, zo niet duizenden telefoontjes per dag zijn. Bij mobiele telefoons hebben de maandelijkse abonnementen meestal een beperkt aantal minuten, tenzij de gebruiker een onbeperkt abonnement heeft.

Als iemand zijn minuten overschrijdt, moet hij de volgende maand meer betalen. Heeft iemand een prepaid telefoonabonnement, dan moet hij extra minuten toevoegen voordat ze op zijn. Bij een IP, met name VoIP, zijn de enige kosten die maandelijks in rekening worden gebracht die van de internetprovider. Deze besparingen tellen snel op voor een bedrijf, vooral bij 7 cent per minuut voor een vaste telefoon.

2. Schaalbaarheid

Omdat bedrijven die zich abonneren op een vaste lijndienst moeten betalen voor elke telefoonlijn, en ook voor hoe lang elke werknemer een uitgaand gesprek voert, zijn ze vaak beperkt door het aantal telefoonlijnen dat ze zich kunnen veroorloven.

IP-telefoonsystemen kennen dergelijke beperkingen niet. Als een bedrijf nog een telefoonlijn moet toevoegen, hoeft het alleen maar een IP-telefoon aan zijn router toe te voegen en hoeft het zich geen zorgen te maken over de kosten van een extra telefoonlijn.

IP is draadloos en alle gespreksroutering gebeurt in de cloud. Dit betekent dat je bedrijf geen speciaal callcenter nodig heeft om gesprekken af te handelen. Bovendien is IP zeer draagbaar en kunnen oproepen worden afgehandeld door een medewerker op afstand aan de andere kant van het land of de wereld.

3. Wereldwijde toegang

Omdat IP draadloos en draagbaar is, zien meer werkgevers de voordelen van het aannemen van werknemers die op afstand kunnen werken. Dit wordt vaak gezien als een win-win scenario voor beide partijen.

Voor de werknemers heeft thuiswerken veel voordelen. Niet alleen hoeven ze niet in de file te staan, maar ze besparen op benzine en slijtage van hun auto, en ze kunnen de was doen terwijl ze thuis werken.

Voor bedrijven bespaart thuiswerken overheadkosten, maakt het mogelijk kleinere kantoorruimtes te hebben, en maakt de werknemers productiever. Bedrijven besparen zelfs op de kosten van kantoorbenodigdheden, en ze hoeven zich geen zorgen te maken over slecht weer waardoor werknemers niet naar kantoor kunnen rijden.

4. Beter gebruik van bandbreedte

Uit een Zweeds onderzoek uit 2008 bleek dat 35% tot 50% van een gemiddeld telefoongesprek stil is. Als het gemiddelde telefoongesprek met een klant 30 minuten duurt, is dat 11 tot 15 minuten stilte.

Als een vaste lijn 7 cent per minuut kost, dan geven werkgevers per telefoongesprek 0,77 tot 1,05 Euro uit aan het luisteren naar stilte. Als er vier gesprekken per dag zijn, dan kost die stilte een bedrijf in een gemiddelde maand tussen de 61,60 en 84 Euro per maand. Stel je de kosten voor van die stilte van alle telefoons in je bedrijf.

De Zweedse studie bracht een methode naar voren om het bandbreedteverbruik met 35% te verminderen. Voice Activation Detection (VAD) zendt geen pakketten uit als er aan beide kanten van de lijn geen stem is. In plaats daarvan vult comfort noise (een kunstmatig geluid dat op een laag maar hoorbaar volume wordt gegenereerd) de stilte op, om de angst voor verbreking van de verbinding te voorkomen.

5. Veelzijdigheid van functies

Er zijn veel functies die het gebruik van IP-telefoonsystemen boeiend, efficiënt en productief maken. Als je een voicemail ontvangt, kan die voicemail met één klik naar drie andere mensen worden gestuurd. Er is ook een functie waarbij de persoon automatisch wordt gebeld op een lijst van opgegeven nummers totdat de telefoon wordt beantwoord of het gesprek naar de voicemail gaat. De eerste twee belsignalen kunnen naar de kantoortelefoon gaan, de volgende drie naar de mobiele telefoon. Uitgelicht: voip bellen zakelijk

6. Gemakkelijk te integreren

IP-telefoondiensten zijn heel gemakkelijk te integreren in de bestaande infrastructuur van het bedrijf. Met IP-telefoondiensten kunnen faxen per e-mail worden verstuurd en worden creditcardgegevens veel sneller door het netwerk gestuurd. Omdat alles sneller gaat, zal het de productiviteit binnen het personeelsbestand aanzienlijk verbeteren. Dit maakt ook een betere klantenservice mogelijk, omdat informatie sneller kan worden opgebracht, verzonden en ontvangen.

7. Betere mobiliteit

Als een werknemer moet verhuizen naar een ander bureau, of als een kantoor hot-desking toepast, dan is IP-telefonie de slimme keuze. Met IP-telefonie kunnen werknemers op afstand werken vanaf elke locatie ter wereld. Met traditionele vaste extensies moeten ze op de nieuwe locatie opnieuw worden aangesloten. Met een IP-telefoonsysteem hoeven ze alleen maar hun telefoon mee te nemen naar hun nieuwe bureau.

8. Betere conferenties

In tegenstelling tot traditionele vaste telefoons is de mogelijkheid tot vergaderen inbegrepen in de prijs van de IP-telefoondienst. Bij traditionele vaste telefoons is de mogelijkheid tot vergaderen vaak een extra dienst die extra kost. IP-telefoons bieden videoconferentiemogelijkheden en leveren duidelijkere beelden dan traditionele videoconferentiemethoden.

Technologie vordert en verbetert in hoog tempo en zowel bedrijven als consumenten zijn erin geslaagd het tempo bij te houden – behalve als het gaat om het telefoonnetwerk van het bedrijf. Met de vooruitgang van de IP telefoontechnologie, en het feit dat vaste telefoons binnenkort worden uitgefaseerd, zijn er bedrijven die langs de kant van de weg komen te staan als ze tegen die tijd niet zijn overgeschakeld op IP.

Geef een reactie

@ Copyright Oplossing-online.nl