Historie E-commerce voor 2000

Historie E-commerce voor 2000

1979 – Het begon allemaal toen Michael Aldrich ‘online shoppen’ uitvond. Met videotex, een bidirectionele berichtenservice, bracht het een revolutie teweeg bij bedrijven. We kennen dit nu als e-commerce. 
 
1981 – zag de eerste business-to-business transactie door Thomson holidays uit het Verenigd Koninkrijk. 
 
1982 – Mintel, een videotex online dienst die via telefoonlijnen bereikbaar is, kan worden gebruikt om online aankopen te doen, treinkaartjes te reserveren, aandelenkoersen te controleren, te chatten en een telefoongids te doorzoeken. Het wordt beschouwd als de meest succesvolle pre WWW online service. 
 
1984 – De allereerste shopper koopt online in een Tesco-winkel. 1985 – Nissan voert de eerste online kredietcontrole uit. 
 
1987 – SWREG werd opgericht. Dit bood bedrijven een kans om producten online te verkopen. Zoals het nu is, biedt SWREG vele betalingsmogelijkheden, evenals maatwerk en distributie naar internationale markten. Gebruikers kunnen items kopen met hun voorkeursvaluta met behulp van alle grote debet- en creditcards. 
 
1989 – In de VS begint de eerste online supermarkt te handelen. Peapod.com 
 
1990 – Tim Berners-Lee heeft de eerste WWW-server en browser gemaakt. Dit begon een hele nieuwe revolutie. Bijna 25 jaar later werkt hij nog steeds hard aan het begeleiden van de ontwikkeling en verspreiding van het web, met behulp van de mantra ‘Als het niet op het internet is, gebeurt het niet’. 
 
1991 – Internet wordt gecommercialiseerd en we zien de geboorte van e-commerce. 
 
1994 – Netscape lanceert de eerste commerciële browser, die ooit de dominante browser was in termen van ‘bezoekers’. Het verloor in de eerste browser-oorlog. 
 
1995 – Amazon begon online boeken te verkopen; momenteel verkoopt het bijna alles. Bedrijven zoals Dell en Cisco zijn begonnen met het gebruik van internet voor al hun transacties. eBay is opgericht door Pierre Omidyar, hoewel het oorspronkelijk Auctionweb heette. 
 
1997 – Begon het tijdperk van vergelijkingssites. 
 
1998 – Paypal is opgericht. Hierdoor konden transacties van geld worden uitgevoerd zonder financiële informatie te delen en kregen klanten de flexibiliteit om te betalen met behulp van hun PayPal-rekeningsaldi, bankrekeningen, PayPal-tegoed en andere creditcards. Tegenwoordig kunnen mensen nu hun favoriete apps betalen met één aanraking (één aanraking) op elk platform, zodat gebruikersnamen en wachtwoorden niet meer nodig zijn elke keer dat u betaalt. 
 
1999 – de eerste online-only shop begon, ‘Zappos‘, hoewel het later door Amazon werd gekocht voor $ 1,2 miljard. 

 

Geef een reactie

@ Copyright Oplossing-online.nl